Wadlopen in stilte 2021

 

We gaan wadlopen met ruime aandacht voor de stilte het Wad. Een gebied van ongekende weidsheid en ongereptheid. Je ruikt de geuren van slib, zout water, zeewier. Het grootste deel van de tocht wordt niet gepraat. Natuurlijk is er op regelmatige tijdstippen gelegenheid om ervaringen uit te wisselen, wat te drinken, iets te eten en/of bij te praten.

 

Deze tocht kent twee begeleiders: als wadloopgids ben ik verantwoordelijk voor het technische deel . Marijke Boes is holistisch leefstijlcoach en Kundalini yoga docent. Zij leert ons het Wad op een meer intensieve manier te ervaren, want er is meer te beleven op het Wad.

  

Marijke verzorgt tijdens deze tocht een aantal aandachts- en ademhalingsoefeningen. Hierdoor kunnen we openstaan voor alles wat het Wad ons te bieden heeft. We laten onze zintuigen spreken en proberen antwoorden te vinden op de volgende vragen:

 

     Wat heeft het Wad je te vertellen?

     Wat wil het Wad je laten zien?

     Wat voel je?

     Wat ruik je?

 

Op deze manier voegen we een extra dimensie toe aan onze beleving van het Wad.

 

Route

Deze wadlooptocht in stilte lopen we op de route naar de Engelsmanplaat of op het Wad bij Noordpolderzijl. De plaats van vertrek is ook de plaats van aankomst: de parkeerplaats even ten oosten van Wierum of de parkeerplaats in Noordpolderzijl. 

 

Geplande tochten:

Datum Tocht  omschrijving Vertrektijd Aantal vrije plaatsen
Er staan geen tochten gepland       

NB: Voor alle duidelijkheid, dit is een 'normale', geklede tocht, dus NIET naturistischHeb je nog vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen door op onderstaande button te drukken: