Wadlopen

Wil je wadlopen in een kleine groep? Je kunt je hier aanmelden om te lopen met een door je zelf samengestelde groep van maximaal 12 personen. 

Je bent welkom in het Waddengebied. Je kunt een tocht maken door een van de laatste ongerepte natuurgebieden van West-Europa. Een gebied waar natuurwetten de dienst uitmaken. Het getij bepaalt wanneer je van wal kunt steken.

Met de hierna volgende informatie kunt je optimaal van een bezoek aan de zeebodem gaan genieten.

Een drooggevallen Waddenzee

 

Wadlopen is spannend. Je bent in een eeuwenoud gebied dat continu in beweging is. Een gebied van ongekende stilte, ruimte en ongereptheid. Je ademt nieuwe geuren in van slib, zout water, zeewier en van echt frisse lucht. Je luistert naar gorgelende waterstroompjes, kabaal makende vogels en naar het zuigende lostrekken van je eigen schoenen. Slechts bij toeval krijgt je een zeehond te zien. Zeehonden rusten graag uit op een zandplaat aan diep water, waar wadlopers niet komen.

Het wadlopen gaat over de zeebodem, dwars door de Waddenzee. De tochten variëren van 3 tot 4 uur, de een wat zwaarder dan de ander. Kun je zonder veel moeite ongeveer vier uur achter elkaar lopen dan kun je al een oversteek maken. Je waadt door geulen, waarbij het water soms tot je middel komt. Bij een zwerftocht over het wad kom je weer bij het beginpunt uit. Bij een oversteek gaat je met de boot terug.